Bildtsestraat 42

8913 EH Leeuwarden

058 213 85 93

Praktijknummer

Ma - Vrij 9.00-17.00

Openingstijden

Hé boekenwurm

Toch wat last van je nek gekregen? Of gewoon nieuwsgierig waar onze QR-code je heen zou sturen?

Houding-gerelateerde klachten zijn natuurlijk een groot deel van ons werk. Het is iets wat je moet meenemen bij de behandeling van nek/schouder klachten, rugpijn maar bijvoorbeeld ook bij sommige hoofdpijnklachten. Toch verandert de visie wat betreft houdingstherapie binnen ons vak. We hebben heel lang vast gehouden aan de ideeën van begin 19de eeuw waarbij er een soort van perfecte houding was waar we naar moesten streven. Borst naar voren, billen naar achter, kruin omhoog, je oren in lijn met je schouders en je heupen. Keurig. Echter wanneer we random 10 mensen van straat zouden plukken waarvan we vinden dat ze niet voldoen aan deze perfecte houding blijkt dit totaal geen correlatie te hebben met ervaren fysieke klachten. Misschien is een beetje scheef dus niet zo erg.

Tegenwoordig mag eigenlijk alles weer, languit op de bank, scheef op 1 bil, je rug helemaal hol, allemaal goed. … Als je maar afwisselt. Er is niets fout, maar switch. Verander regelmatig je houding want je spieren zijn gewoon niet zo goed in het vasthouden van een statische positie. Om de 15 tot 20 minuten even anders gaan zitten kan al een heleboel schelen.

Heb je nou nog meer vragen of wil je toch graag dat we even verder naar je klachten kijken schroom dan niet om even te bellen of te appen.

Tot snel!