Bildtsestraat 42

8913 EH Leeuwarden

058 213 85 93

Praktijknummer

Ma - Vrij 9.00-17.00

Openingstijden

Over ons

Team Fynesse

Fynesse Fysiotherapie

Sinds 01-01-2020 hebben we een nieuwe start gemaakt. Maatschap Minnema veranderde door het uittreden van Christien in een driekoppige maatschap bestaande uit Jorn Buter, Ronald van der Heijden en Ralph Lases. We vonden het daardoor niet meer passen om de naam Minnema te blijven voeren en moesten dus op zoek naar een nieuwe naam.

Een nieuwe naam is helemaal niet makkelijk. Door de grote hoeveelheid fysiotherapie praktijken in Nederland zijn de meeste namen al snel niet meer origineel of reeds bezet. Daarnaast zoek je iets wat bij onze kernwaarden als praktijk past. Daar zijn we dus eerst eens voor gaan zitten.

Gespecialiseerd
De eerste pijler die we konden noemen was educatie. We streven er naar om er voor te zorgen dat al onze therapeuten naast de basisopleiding fysiotherapie een master hebben of behalen. We zijn van mening dat dit naast het enthousiasme ook de diepgang van onze therapeuten versterkt en dat dit de kwaliteit van de geleverde zorg zeer ten goede komt. Een verfijning van je handelen als therapeut.

Persoonlijk
Fysiotherapie op maat. Dat klinkt logisch maar dat is het zeker niet. Met de toenemende druk van de zorgverzekeraars en de opmars van grote praktijkketens is er binnen ons vak een verschuiving gaande die neigt naar goedkoper en onpersoonlijker. Wij gaan daar niet in mee, we werken graag met wat meer subtiliteit.

Kritisch
Ons vak is ontzettend hype gevoelig. In de afgelopen jaren hebben we vele rages in de fysiotherapie zien komen en de meesten gelukkig ook al zien gaan. Trilplaten, hooikoorts tape, ultrageluid, spinal mouse, en ga zo maar door. Wij streven er naar om hier kritisch naar te blijven kijken en niet met elke wind mee te waaien.

Fynesse
Wanneer je de kernwoorden uit deze pijlers op een rijtje zet dan is ons streven, fysiotherapie; verfijnd, subtiel en kritisch oftewel met finesse. De naam Fynesse past ons dus als gegoten.