Bildtsestraat 42

8913 EH Leeuwarden

058 213 85 93

Praktijknummer

Ma - Vrij 9.00-17.00

Openingstijden

Geriatrie fysiotherapie

geriatrie fysiotherapie

GERIATRIEFYSIOTHERAPIE

Problemen met bewegen doordat uw lichaam ouder wordt? Of is uw ziektebeeld complexer door een ziekte als Parkinson, reuma of MS?

Dan kunt u terecht bij een van onze ervaren geriatriefysiotherapeuten. Wij hebben de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd in het behandelen van mensen op hogere leeftijd. U bent bij ons dus in vertrouwde handen.

Wat is geriatriefysiotherapie?

Met de jaren worden onze spieren en gewrichten minder soepel. Geriatriefysiotherapie richt zich specifiek op de behandeling van ouderen. Want juist bij klachten die ontstaan doordat ons lichaam ouder wordt, is het belangrijk om in beweging te blijven. Zodat u zolang mogelijk zelfstandig blijft en kunt doen wat u wilt. Met oefentherapie en persoonlijk advies richten wij ons op het verminderen van uw klachten en op het tegengaan van verdere achteruitgang. Maar we richten ons ook op het voorkomen van klachten, bijvoorbeeld door speciale beweegprogramma’s en valpreventie. U wordt individueel of in groepsverband behandeld, afhankelijk van uw voorkeur en de klachten die u hebt.

Wanneer naar de geriatriefysiotherapeut?

U gaat naar de geriatriefysiotherapeut als u te maken hebt met ouderdomsklachten. Deze kunnen veroorzaakt worden doordat uw lichaam ouder wordt, maar ook door ouderdomsziekten. Ook als u preventief wilt bewegen om zo klachten te voorkomen, gaat u naar de geriatriefysiotherapeut.

Wij werken samen met verzorgingshuis De Hofwijck aan de Dirk Zeperweg in Leeuwarden. In onze oefenzaal in het verpleeghotel kunt u bij ons terecht voor geriatrische revalidatie, geriatriefysiotherapie, beweegprogramma’s en valpreventie.

Meer weten over groepsbehandelingen of beweegprogramma’s voor ouderen? Neem contact met ons op.