Bildtsestraat 42

8913 EH Leeuwarden

058 213 85 93

Praktijknummer

Ma - Vrij 9.00-17.00

Openingstijden

Manuele therapie

MANUELE THERAPIE

Pijn tijdens het bewegen? Moeite met bukken? Kunt u niet meer goed achteromkijken?

Pijnlijke, stijve of juist te soepele gewrichten beïnvloeden uw bewegingsvrijheid vaak op een negatieve manier. Onze manueel therapeut zorgt ervoor dat uw gewrichten weer optimaal gaan bewegen.

Wat is manuele therapie?

Bij manuele therapie worden klachten aan of door gewrichten in armen, benen en ruggengraat behandeld door het toepassen van specifieke (druk)technieken. Hierbij worden de gewrichten op een zachte, pijnloze manier bewogen. De behandeling zorgt ervoor dat gewrichten beter functioneren en de houding verbetert. De effecten zijn vaak direct merkbaar: meer bewegingsvrijheid en minder pijn. Bij overbeweeglijke gewrichten (hypermobiliteit) leert de manueel therapeut u de beweging te beheersen met behulp van spieren en een verbeterde coördinatie. Een vast onderdeel van ieder behandelprogramma is het geven van duidelijke instructies, advies en uitleg over hoe u gezond kunt bewegen.

Wanneer naar de manueel therapeut?

U kunt naar de manueel therapeut met nagenoeg al uw fysieke klachten. U krijgt een zo duidelijk mogelijke diagnose, een passende behandeling en de daarbij horende prognose, zodat u snel weer de controle over uw fysieke klachten hebt. Manuele therapie is direct toegankelijk, net als fysiotherapie. Dit betekent dat u geen verwijsbrief nodig hebt, maar gelijk een afspraak kunt maken bij de manueel therapeut.

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie vindt u veel informatie over manuele therapie en de behandelingsmogelijkheden.

Iets voor u?

Twijfelt u of manuele therapie iets voor u is? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we uw klachten