Bildtsestraat 42

8913 EH Leeuwarden

058 213 85 93

Praktijknummer

Ma - Vrij 9.00-17.00

Openingstijden

Orofaciale fysiotherapie

OROFACIALE FYSIOTHERAPIE

Kauwen, slikken, bijten, praten en lachen: we maken dagelijks gebruik van ons kauwstelsel, dat bestaat uit de kauwspieren, het kaakgewricht, het gebit en de bloedvaten en zenuwen.

Bij klachten aan het kauwstelsel, door ziekte, stress of gewoontes als klemmen, tandenknarsen, bijten op lip, wang, nagels of pen, kauwgom kauwen of tongpersen, kan de orofaciaal fysiotherapeut u helpen. Maar ook bij andere klachten in hoofd, hals, nek of schouders kunt u baat hebben bij orofaciale fysiotherapie.

Wat is een orofaciaal fysiotherapeut?

De orofaciaal fysiotherapeut is gespecialiseerd in de werking van spieren, gewrichten en zenuwen in het hoofd- en halsgebied. Omdat orofaciale fysiotherapie vaak wordt ingezet bij problemen met het kaakgewricht en het kauwstelsel, wordt het ook wel kaakfysiotherapie genoemd. De orofaciaal fysiotherapeut helpt u bij het verminderen van klachten door u oefeningen en massagetechnieken te leren. Ook krijgt u uitleg en advies over (mond)gewoonten, om zo te voorkomen dat klachten terugkomen.

Wanneer naar een orofaciaal fysiotherapeut?

U kunt worden doorverwezen naar een orofaciaal fysiotherapeut door uw huisarts, medisch specialist, tandarts of orthodontist. Maar u kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. We bespreken uw klachten en kijken of ze effectief behandeld kunnen worden met orofaciale fysiotherapie. Wanneer nodig, vragen we aanvullende informatie op bij uw huisarts of specialist.

 

Fynesse Fysiotherapie heeft een gezamenlijk spreekuur met dr. A.P. Slagter, tandarts-gnatholoog bij het MCL (afdeling bijzonder tandheelkunde). Ook werken we samen met de twee andere orofaciale fysiotherapeuten in Friesland, Jurjen Ament en Alle Sterk.